Sfaturi web design

Ai nevoie de sfaturi web design? Crezi că web design-ul este ultimul lucru căruia trebuie să-i acorzi atenție atunci când încerci să-ți promovezi serviciile cu ajutorul internetului? Acesta este un mit pe care multe companii îl cred adevărat, și care, din păcate, poate să-ți afecteze negativ business-ul. 

Web design-ul, deși extrem de important din punct de vedere estetic, înseamnă mai mult decât un site cu fonturi și culori armonioase. De la SEO și trafic, la branding și conversii, site-ul afacerii tale afectează și influențează toată prezența ta în mediul online. 

Ce înseamna design bun? Sfaturi web design

Încearcă următorul test – gândește-te la o întrebare la care îți dorești să afli răspunsul și caut-o pe google. Dă click pe unul din link-urile din rezultate care pare că are informațiile pe care le cauți. Pe acel site, cât timp îți ia să găsești răspunsul pe care-l dorești? Este greu de găsit? Site-ul este ușor de navigat și trecut de la o secțiune la alta? Dacă ai găsit rapid și cu ușurință ceea ce căutai, înseamnă că respectivul website a fost creat având în minte un termen care poate părea vag momentan: accesibilitatea! Un user pierdut este o oportunitate pierdută. Trebuie să ții cont de faptul că un website cu un design bun va ajuta potențialii clienți să afle mai multe despre tine, aducându-i cu un pas mai aproape de a te contacta sau de a cumpăra produsele tale!

Cauți sfaturi web design? Dacă ești de părere că site-ul tău are probleme în ceea ce privește design-ul sau nu ești convins că stadiul actual al acestuia este ceea ce-ți dorești, consideră următoarele principii:

1. Aspectul website-ului

sfaturi web design

Un design bun se va mula perfect pe așteptările, interesele și dorințele publicului țintă, convingându-l să-și mențină atenția un timp îndelungat, fără a se plictisi. 

Multe site-uri au un design greoi, încărcat, distragând atenția de la scopul site-ului. Este inutil să-ți aglomerezi site-ul cu elemente care, chiar dacă arată interesant pentru tine, nu servesc un scop. În compania ta, website-ul trebuie să aducă vizitatorii mai aproape de produsele și serviciile pe care le oferi, așa că ține cont de ușurința cu care îl organizezi, că aceștia să-și găsească drumul natural și ușor, către tine!

2. Scopul website-ului

Vizitatorii tăi caută informații care să-i facă să râdă, care să-i ajute în viață de zi cu zi sau pur și simplu vor să cumpere un anumit produs? Google Analytics te poate ajuta enorm să înțelegi cât timp petrec în medie userii pe site-ul tău, ce căutări îi aduc acolo, de unde sunt aceștia, și care pagini sunt cele mai interesante. 

Te adresezi unui anumit segment de piață, deci design-ul trebuie să conțină elemente și informații care sunt relevante pentru o anumită nișă. Analizează îndeaproape comportamentul virtual al potențialilor tăi clienți și află care sunt imaginile, culorile și elementele de design la care aceștia răspund pozitiv. Unul dintre cele mai valoroase sfaturi web design este cã un număr mare de vizitatori pe site-ul tău nu înseamnă succes dacă aceștia nu sunt covertiti și nu sfârșesc prin a achiziționa produsele tale.

3. Accesibilitate

sfaturi web design

Prima impresie contează, deci este evident că site-ul tău trebuie să arate bine. Dar, este la fel de important să ai în vedere că accesibilitatea și funcționalitatea primează în detrimentul aspectului. 

 Două tactici pentru o navigare eficientă sunt: includerea unei ierarhii logice a paginilor și aplicarea regulii de „ 3 clickuri ” (userii pot obține informația căutată în maxim 3 clickuri). Cu toții fugim de site-urile care se încarcă greu. Optimizarea imaginilor, elementelor de CSS sau JavaScript și compresia acestora te vor ajuta enorm să le oferi vizitatorilor un site care răspunde instant de fiecare data când este accesat. 

4. Aspectul pe telefon

Este deja cunoscut faptul că majoritatea celor care accesează un website o fac prin intermediul unui telefon. Ceea ce înseamnă că fiecare vizitator va avea un ecran de o anumită dimensiune, iar site-ul trebuie arate perfect indiferent de aceste considerente. Testează compatibilitatea website-ului, iar dacă rezultatul este unul negativ, urmează pașii sugerați de Google pentru toate paginile, astfel încât să nu pierzi 53% din vizitatori.

sfaturi web design5. Alinierea

Majoritatea oamenilor vor să se simtă la fel de comfortabil când citesc o pagină web ca atunci când citesc o carte, de sus în jos, de la stânga la dreapta. 

Un designer bun va folosi acest principiu atunci când îți creează site-ul. Mulți designeri plasează cele mai importante informații în colțul stânga sus al paginii. Dar o informație mai puțin știută este că poziționarea corectă a acestor informații va ajuta enorm procesul de SEO. Incluzând cuvinte cheie – care fac referire neapărat la compania ta – motoarele de căutare precum Google sau Bing vor fi capabile să înțeleagă mult mai bine care este scopul site-ului și vor crește indexarea site-ului tău ca tu să urci în rezultate. 

 6. Ușor de înțeles

Vizitatorii site-ului tău trebuie să înțeleagă cu ușurință fiecare cuvânt, frază sau titlu fără să existe confuzii. Orice cuvânt neobișnuit sau ieșit din comun îi va face să părăsească pagina. Termenii tehnici pe care nu toată lumea-l cunoaște vor diminua și afecta semnificativ experiența oferită. Conținutul „stufos”, complex și dificil nu va funcționa! Butoanele de tip „call to action” care sunt greu de găsit sau nu au indicații concrete te vor face să pierzi încă un client. Toate elementele vizuale și tot conținutul site-ului tău trebuie prezentant într-o manieră clară, altfel vei crea o barieră între tine și user. 

6. Onestitate și respect pentru clienții tăi!

Platformele de social media au avut și au în continuare un impact enorm asupra felului în care comunicăm în mediul virtual. Vizitatorii vor să fie antrenați în discuții „umane” și nu mai vor să aibă de-a face cu companii conservative, cu mesaje rigide sau slogane de marketing clișeistice. Business-urile care vor să aibă succes în lumea digitală – și nu numai – se văd forțate să schimbe total felul în care se adresează clienților, optând pentru acest mod „uman” cu care consumatorii pot relaționa cu ușurință. 

sfaturi web design servicii seo servicii web design optimizare site preturi web design creare magazin online strategii de promovare ce este seo agentie web design promovare websiteCa și exemplu, „pune-ți acoperișul la treaba” este mult mai probabil să creeze reacții și răspunsuri decât „găsește panouri solare aici”. Conceptul principal este că oamenii vor onestitate și o apreciază. Compania ta desfașoară anumite campanii caritabile? Îți dedici timpul cauzelor în care crezi? Spune-le clienților despre asta. Devino real!

În concluzie

Website-ul tau este o operă de artă. Dar este oare funcțional? Unul dintre motivele pentru care iubim site-urile atat de mult este că putem regăsi atat frumusețea cât și accesibilitatea într-un singur loc! Web Design-ul este un mix perfect de gândire logică și spirit creativ. Este ușor de uitat cat de mult apreciem un site bun până când dăm din întâmplare peste unul dezamăgitor. Design-ul conferă putere website-ului, permițându-le vizitatorilor să transforme emoția pe care le-o creează în acțiuni concrete (sign up, contact, achiziții etc).

Alocă-ți câteva minute din timp după ce ai citit acest articol și analizează-ți website-ul. Dacă ești de părere că designul acestuia are nevoie de îmbunătățiri, sau ai nevoie de mai multe sfaturi web design este momentul să ne contactezi aici!

Afla mai multe despre sfaturi web design si SEO aici

ALTE ARTICOLE BLOG

3 metode de promovare GRATUITE pentru afacerea ta

Magazin online. Pret, sfaturi si pasi de urmat. Află aici.