Google avertizează toți Webmasterii! Site-urile care nu sunt https nu vor mai putea fi accesate!

Începând cu iulie 2018, browser-ul Chrome, deținut de Google, va avertiza toți utilizatorii asupra pericolelor la care se supun atunci când încearcă să acceseze un site care nu este securizat. Peste 50% dintre utilizatori folosesc Chrome, ceea ce înseamnă că dacă site-ul tău este în continuare http, riști să pierzi mai mult de jumătate din potențialii clienți. Mulți webmasteri știu deja că un site securizat ajută foarte mult la indexarea în motoarele de căutare și în procesul de optimizare SEO. Dar acum, mai mult ca niciodată, lipsa unor certificate SSL va cauza pierderi de natură financiară.

De ce vei pierde trafic?

O avertizare din partea Chrome va afecta experiența vizitatorilor care încearcă să-ți acceseze site-ul. Închipuie-ți că vei da click pe unul dintre rezultatele căutării tale și vei fi întâmpinat de o avertizare care-ți spune că site-ul pe care dorești să-l accesezi reprezintă un pericol pentru dispozitivul pe care-l folosești și pentru datele tale. Continuarea către site se va face doar cu acordul tău explicit, ceea ce înseamnă că îți asumi răspunderea pentru orice incident pe care site-ul respectiv îl va cauza. Deci, noile modificări vor avea un impact sever asupra bounce rate, impresiilor din publicitate digitală, link-urilor afiliate și vânzărilor e-commerce.

Cum va arăta avertizarea? 

O notificare proeminentă va apărea în adress bar-ul Chrome (cunoscut și ca Omnibox), identificând orice site de tipul “http” ca “Not secure”. Anunțul făcut de Google a făcut clară intenția acestora de a avertiza utilizatorii asupra site-urilor care nu sunt https. În versiunea Chrome 62, avertismentul “Not secure” va apărea chiar și atunci când userii folosesc funcția de search. Majoritatea webmasterilor au primit deja mesaje în contul de Google Search Console referitoare la noile schimbări.

Este valabil și dacă ai conținut mixt http și https (doar anumite pagini sunt securizate)?

Din păcate, Google nu a specificat în detaliu felul în care această problemă va fi tratată. Dar, este lesne de înțeles că noul update are ca principal scop securizarea tuturor site-urilor indexate de motorul de căutare. Tool-ul de audit Chrome, pe numele său Lighthouse are capacitatea de a identifica automat resursele, pe fiecare pagină în parte, care împiedică securizarea.

Impactul global

Chiar dacă există țări în care Chrome nu este foarte popular, acesta deține în continuare 39% din piața browserelor. În țări ca Israel (66.77% grad de utilizare) sau țările din America Latină (74%), update-ul va impacta sever site-urile care nu sunt securizate. România se află și ea în topul țărilor care preferă Chrome, cu 70.17% dintre utilizatori care folosesc acest browser pentru a naviga web-ul, deci instalarea de certificate SSL este obligatorie pentru a nu pierde trafic și bani!

Cum îți securizezi site-ul? Certificate SSL!

Cel mai accesibil mod este instalarea de certificate SSL. Certificatele SSL criptează informațiile înainte ca acestea să circule prin Internet. Informațiile criptate nu pot fi decriptate decât de serverul căruia îi sunt adresate. Acest lucru garantează că informațiile trimise către un website nu vor fi furate sau modificate. Deci, site-ul tău va fi securizat https. Există foarte multe firme de găzduire care oferă certificate SSL la prețuri destul de mici, dar, pentru instalarea acestora vei avea nevoie de cunoștințe tehnice sau de ajutor specializat. Însă, în acest moment, costul nu ar mai trebui să fie o scuză pentru amânarea instalării SSL. Din contra, costul achiziționării și instalării certificatelor este minor în comparație cu pierderile pe care afacerea ta le poate suferi. Spre exemplu, agenția noastră îți ofertă instalarea de certificate SSL la prețul de 250ron. Contactează-ne aici pentru detalii.

BLOG

3 metode de promovare GRATUITE pentru afacerea ta

Magazin online. Pret, sfaturi si pasi de urmat. Află aici.